Unknown Grounds

Det handlar om att förlösa, att aktivera ett tillstånd man vill reformera. Om förändring och att ge något en annan form eller beskaffenhet. Att ge efter och släppa kontrollen. Offra det medvetna – att kapitulera. Vi människor är energi, allt i universum är energi, vi vibrerar på olika frekvenser och nivåer och drar till oss det som motsvarar vår energi.

Vi kan varken se eller ta på tid, men vi känner att den äger rum. Tid existerar inte, utan vi uppfattar den genom sekvenser i rummet, som står parallellt med varandra. Einstein menar att uppfattningen av tid kan förändras av rörelse. Hur kan man materialisera något ogripbart som tiden?

Tiden skapar den fyrdimensionella rumtiden, som kan ses som en yta i ett rum med fler dimensioner. Under påverkan av gravitationskrafter eller vid accelererande rörelse brukar denna yta bli böjda geometriska linjer i en ”krökt” rumtid.

Genom en maskin, styr magneter ett tyg av järn i en postapokalyptisk installation och performance i form av ett skypesamtal med en hjärnforskare, en cyborg och en Marsexpedition kandidat. Skypesamtalet var en del av en performance: Moving Walls under utställningen: Moving, Breaking, Common Making.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: